Winkelen in Alicante

Alicante staat er om bekend een ongelofelijk veelzijdige vakantiebestemming te zijn. Ook voor mensen die er van houden om tijdens hun vakantie te winkelen heeft Alicante dan ook heel wat moois in petto. Wat winkelen in Alicante extra interessant maakt is dat de prijzen hier doorgaans heel wat lager liggen in vergelijking met nabijgelegen steden zoals Barcelona en Valencia. In het bijzonder staat Alicante bekend omwille van haar leer- en schoenfabrieken. Tijdens je vakantie in Spanje een kwalitatief paar nieuwe schoenen kopen? Het kan nergens beter dan hier. Andere lokale artikelen van Alicante zijn de zogenaamde turrón evenals het altijd weer even kleurrijke keramiek.

Rambla de Méndez Núñez

Wanneer we het hebben over winkelen in Alicante moeten we natuurlijk meteen de ‘Rambla de Méndez Núñez’ vermelden. Dit is namelijk dé absolute winkelstraat van Alicante. Je maakt hier kennis met een aantal ronduit fantastische winkels. Tal van verschillende grote ketens zijn hier gevestigd waar je de meeste uiteenlopende merkkleding, schoenen en sieraden bij kan aankopen. Ben jij eerder iemand die houdt van winkelen bij kleinere boetiekjes? In dat geval kan het interessant zijn om de straat in te lopen tussen de Rambla de Méndez Núñez en de Avenida de Frederico Soto. Hier kan je enkele van de meest schattige winkeltjes terugvinden die het centrum van Alicante je te bieden heeft!

PlazaMar 2, het winkelcentrum van Alicante

In het bijzonder tijdens de vaak ronduit hete zomermaanden kan het interessant zijn om even verkoeling te kunnen zoeken in een heus winkelcentrum. Ook daar mag het in Alicante uiteraard niet aan ontbreken. De PlazaMar 2 is een fijne shoppingmall waar je heel wat verschillende winkels onder één dak zal aantreffen. Een extra troef voor dit winkelcentrum is dat het op een bescheiden afstand is gelegen van het populaire stadsstrand ‘Postiguet’. Het winkelcentrum PlazaMar 2 maakt het niet alleen mogelijk om lekker te winkelen, je kan er ook een smaakvol hapje eten en een leuk filmpje meepikken.

Tip: Vergeet niet om turrón mee naar huis te nemen!

Heel wat mensen vinden het fijn om enkele typische streekproducten mee naar huis te nemen van hun vakantiebestemming. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zou je daarvoor kunnen kijken in de richting van de zogenaamde turrón. Deze lekkernij valt zowel in de smaak bij jong als oud. Wanneer jij graag een voorraadje turrón wenst mee te nemen naar huis ben je daarvoor aan het juiste adres bij de Turrones Espi. Hier kan je een keuze maken uit een groot aantal verschillende turrón, maar de absolute topper is toch wel de ‘turrón de Jijona’. Deze heeft in het verleden zelfs verschillende prijzen in de wacht gesleept!

De openingstijden van de winkels in Alicante

Wanneer je wil gaan winkelen in Alicante zal je natuurlijk altijd rekening moeten houden met de openingstijden die worden gehanteerd. Wat dit betreft is Alicante een typisch Spaanse provincie. Dit betekent dat het merendeel van de winkels er zijn geopend van 08h30 tot 13h30 en van 16h30 tot 20h00. Deze openingstijden en de typische Spaanse siësta zijn uiteraard grotendeels het gevolg van de vaak hete temperaturen die tijdens de zomermaanden opgetekend kunnen worden. Dit gezegd zijnde kan er worden vastgesteld dat er wel degelijk winkels zijn die tijdens het hoogseizoen gewoon de deuren open houden. Dit kan echter sterk afhankelijk zijn van winkel tot winkel. De winkelcentra van Alicante zijn doorgaans wel gewoon doorlopend geopend.