Weer in Alicante

Het weer in Alicante is wellicht één van de sterkste troeven van de regio. Het is dan ook niet voor niets dat er elk jaar opnieuw heel wat mensen voor kiezen om naar Alicante af te reizen voor een zonvakantie. Wanneer je tijdens je verblijf in Alicante het actuele weerbericht van Alicante gaat volgen is de kans in ieder geval groot dat je geconfronteerd zal worden met heel wat uurtjes zon. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over de actuele weersvoorspelling van Alicante en ben je bijgevolg benieuwd wat je de komende 14 dagen allemaal mag verwachten? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar zonder twijfel bij helpen!

Is het weer in Alicante altijd mooi?

Alicante staat er om bekend over een mediterraan klimaat te beschikken welke zich kenmerkt door zachte winters gecombineerd met warme, aangename zomers. Het klimaat van Alicante staat bovendien ook in voor menig aantal uurtjes zon. In de praktijk is het dan ook zo dat reizigers er eenvoudig van mei tot en met oktober voor kunnen kiezen om een vakantie naar het zonnige Alicante te boeken. Dit kan eventueel zelfs nog worden verlengd. Zelfs tijdens de laatste maand van het jaar, dus de maand december, kunnen er vaak nog temperaturen waargenomen worden die rond de 20 graden zijn gelegen. Het bijzonder gunstige (micro)klimaat van Alicante is eigenlijk ook deels te wijten aan haar ligging. Alicante wordt namelijk omgeven door heuvels met een soort van microklimaat als gevolg. In principe valt er in Alicante dan ook zeer weinig neerslag op jaarbasis.

Het weerbericht van Alicante voor het hele jaar

Tijdens de zomermaanden hoef je eigenlijk nauwelijks aandacht te besteden aan het actuele weerbericht in Alicante. Het is namelijk zo dat de zomermaanden in Alicante eigenlijk steeds gegarandeerd warm zijn. Vanaf begin juni tot ergens aan het einde van de maand september kan je dan ook als het ware zeker genieten van temperaturen die de 25 graden overschrijden.

Gemiddeld kan je binnen deze periode zelfs rekenen op temperaturen die zijn gelegen tussen de 26 en 32 graden. Een belangrijk gegeven is dat het niet snel afkoelt in Alicante. Dit betekent dat het ook ‘s avonds veelal nog aangenaam warm is. Niet alleen zal het actuele weerbericht van Alicante je in de zomer warme temperaturen voorspellen, daarnaast kan je ook altijd genieten van heel wat zonuren. De maanden juni, juli en augustus garanderen je in Alicante zomaar even meer dan 300 uren aan zon!

Tijdens de winter naar Alicante?

Steeds meer mensen willen ook graag in de winter even kunnen genieten van een beetje extra zon. Ook in dat geval zou je een vakantie naar Alicante kunnen overwegen. De winter in Alicante is namelijk in tegenstelling tot in België helemaal niet kil en somber, in tegendeel. Ondanks het feit dat het in de winter natuurlijk koeler is in Alicante liggen de temperaturen nog steeds aardig hoger in vergelijking met België.

De middagtemperatuur kan in deze periode variëren van 12 tot 22 graden. Er mogen hier en daar dan wel wat koudere dagen te bespeuren zijn, toch doen zowel het najaar als de winter in Alicante vaak lente-achtig aan. Let wel, er moet wel rekening mee worden gehouden dat de temperatuur van het zeewater dan een stuk lager ligt in vergelijking met de zomer. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 15 graden nodigt ze dan ook niet meteen uit om in te gaan zwemmen.

Neerslag in de weersvoorspelling van Alicante

Bij het bekijken van de actuele weersvoorspelling van Alicante voor bijvoorbeeld de komende 14 dagen is de kans ongelofelijk groot dat je geen neerslag zal moeten optekenen. Dat is ook logisch. Gemiddeld valt er in Alicante dan ook amper 250 tot 300 millimeter neerslag op jaarbasis. Dit is nagenoeg zonder uitzondering altijd regen. Eventueel zou er eens een hagelbui kunnen optreden, maar dat is echt een zeldzaamheid. Let wel, dit betekent niet dat er in de omgeving van Alicante geen sneeuw kan voorkomen. In het binnenland van Alicante kan er perfect sneeuw vallen, al gebeurt ook dat eigenlijk niet zo vaak.

Wil je graag naar Alicante reizen in een periode waarin je bent verzekerd van zo weinig mogelijk neerslag? Probeer dan de periode tussen september en mei te vermijden. Ondanks het feit dat er nooit echt veel regen valt in Alicante zijn dit wel de maanden waarin er eens een stevige bui kan worden vastgesteld. Nogmaals, echt grote hoeveelheden met neerslag hoef je hier eigenlijk helemaal nooit te verwachten. Alicante profileert zich dan ook niet voor niets als één van de meest uitnodigende en beste zonbestemmingen van Spanje!