Wat neem je mee op reis in je toilettas?

Wat neem je mee op reis in je toilettas

Het inpakken van je toilettas kan een behoorlijke klus zijn. Want wat moet je meenemen en wat kun je beter thuis laten en op locatie kopen? Vaak denk je dat je heel veel nodig hebt, maar aan het eind van je reis heb je de helft niet gebruikt. Zonde van het meeslepen en de ruimte in de koffer. We gaan je vertellen wat je mee moet nemen in je toilettas en wat je thuis kunt laten!

Minimalistisch reizen

Het is een goed streven om minimalistisch proberen te reizen. Het meeslepen van extra spullen die je toch niet nodig hebt of niet gaat gebruiken, is nu eenmaal zonde van de ruimte in je koffer. Je kunt beter alleen de essentials die je echt nodig hebt meenemen en de rest eventueel op locatie pas halen of gewoon even zonder te doen. Zo is het vaak wel zo fijn om je eigen dagcrème en reiniging te gebruiken, maar kun je shampoo en douchegel ook wel op locatie pas halen. Behalve als je moeilijker haar hebt en het bijvoorbeeld alleen maar goed zit als je de kerastase discipline gebruikt, kun je beter je eigen haarverzorging meenemen. Anders lekker op bestemming pas kijken of de producten van het hotel gebruiken. Scheelt veel gesleep!

Wat neem je wel mee?

Wat je zelf wel wilt meenemen is natuurlijk persoonlijke voorkeur. De ene persoon draagt ook op vakantie het liefste make-up, terwijl een ander persoon weet dat ze op vakantie alleen de moeite neemt voor mascara. Neem dan ook zeker niet meer mee dan wat je gaat dragen. Vaak weet je van eerder reizen precies wat je wel en wat je niet gaat gebruiken. Neem écht alleen mee wat je nodig gaat hebben. Vaak is het ook wel fijn om naast je eigen make-up, gezichtsreiniger en crème, zelf een scheermesje, nagelschaartje, nagelvijl en pincet mee te nemen. Probeer verder alles zoveel mogelijk in miniverpakkingen mee te nemen of schaf kleine reisvarianten aan bij Beautyplaza.

Hoe pak je het in?

We raden je aan om alles in 2 kleine toilettasjes in te pakken. Maak een aparte voor je make-up en een voor je verzorging. Mocht er onderweg iets kapot gaan, zit niet alles meteen onder. Wil je wel alles in 1 toilettas doen? Doe dan de vloeibare producten nog in een ziplock zakje.  Ook kun je alle doppen of verpakkingen dichtplakken met gewone plakband. Zo is de kans een stuk kleiner dat ze open gaan en je andere producten vies maken.