Vliegtickets naar Alicante zoeken

Het is uiteraard op verschillende manieren mogelijk om naar Alicante af te reizen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met de auto naar Alicante te rijden, maar je kan ook een vliegticket boeken. Er worden op de markt heel wat verschillende vliegtickets naar Alicante aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld goedkope vliegtickets voor Alicante boeken bij Ryanair en Transavia, maar kan je ook opteren voor een andere luchtvaartmaatschappij. Bij het bekijken van het aanbod met vliegtickets naar Alicante zal je bijvoorbeeld ook kunnen vaststellen dat Brussels Airlines en ook TUI Fly naar deze bestemming vliegen. In ieder geval, ben jij ook van plan om een vlucht te boeken naar het zonnige Alicante, maar wil je eerst graag even een goed beeld hebben van alle mogelijkheden? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

Goedkope vliegtickets naar Alicante op de kop tikken? Vergelijk dan op deze websites:

Vanuit welke Belgische steden naar Alicante vliegen?

Heel wat reizigers die willen vliegen naar Alicante doen dit vanaf één van de verschillende luchthavens in België. Het is vanaf heel wat luchthavens mogelijk om een al dan niet rechtstreekse vlucht naar Alicante te boeken. Wij zochten ze alvast even voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Vluchten naar Alicante vanaf Zaventem

In eerste instantie geven heel wat reizigers er de voorkeur aan om voor hun vakantie naar Alicante gebruik te maken van de luchthaven van Zaventem. Dat is ook begrijpelijk, want van hieruit zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die je rechtstreeks naar Alicante vliegen. Vliegtickets voor Alicante kunnen hier dan ook geboekt worden bij niet alleen Brussels Airlines, maar ook bij de lagekostenmaatschappij Ryanair. Een andere luchtvaartmaatschappij die vanuit Zaventem rechtstreeks naar Alicante vliegt is TUI Fly. Is een tussenstop voor jou geen probleem? In dat geval zou je ook een vlucht met de volgende maatschappijen kunnen overwegen:

 • Iberia;
 • Vueling;
 • TAP Air Portugal;

Vluchten naar Alicante vanaf Oostende

Voor Belgen die woonachtig zijn in de omgeving van West-Vlaanderen kan het ook interessant zijn om hun vliegtickets naar Alicante boeken vanaf de luchthaven van Oostende. Het aanbod met vluchten naar Alicante is hier dan wel een stuk beperkter, toch krijg je er heel wat extra comfort voor in de plaats. De vluchten tussen Oostende en Alicante worden steevast uitgevoerd door de maatschappij TUI Fly. Zij vliegt doorgaans rechtstreeks naar Alicante waardoor je geen rekening dient te houden met één of meerdere vervelende en tijdrovende tussenstops.

Vluchten naar Alicante vanaf Charleroi

Wil je graag kunnen rekenen op echt goedkope vliegtickets voor Alicante? In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om daarvoor te kijken in de richting van de luchthaven van Charleroi. Van hieruit worden er eveneens regelmatig vluchten ingelegd naar Ryanair. In het bijzonder wanneer je tijdig deze vliegtickets boekt zal je kunnen vaststellen dat je echt tegen een zeer interessante prijs naar Alicante kan vliegen.

Vluchten naar Alicante vanaf Antwerpen

Het boeken van vliegtuigtickets naar Alicante in Spanje kan je ook doen vanaf de luchthaven van Antwerpen. Wil je graag rechtstreeks kunnen vliegen naar de Spaanse stad Alicante? In dat geval zal je daarvoor vanaf Antwerpen gebruik moeten maken van de luchtvaartmaatschappij TUI Fly. Op moment van schrijven zijn er geen lagekostenmaatschappijen die vliegtickets aanbieden tussen Antwerpen en Alicante.

Naar Alicante vliegen vanuit Nederland

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat Belgen er voor om naar Alicante te vliegen vanuit Nederland. In het bijzonder de luchthaven van Eindhoven is op dit vlak erg populair. Het gebeurt niet zelden dat de vliegtickets naar Alicante vanaf Eindhoven heel wat voordeliger zijn geprijsd ten opzichte van het aanbod op de Belgische markt. Luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven van Eindhoven naar Alicante vliegen zijn met name:

 • Ryanair;
 • Transavia;

Beide bovenstaande luchtvaartmaatschappijen bieden niet alleen goedkope vluchten aan naar Alicante, maar ook nog eens rechtstreekse. Dit betekent dat je in ongeveer 2 uur en 30 minuten tijd voet op Spaanse grond kan zetten. Ook het boeken van vluchten naar Alicante vanaf Eindhoven is dus het overwegen waard!

Vluchten naar Alicante vanaf Schiphol

Een andere mogelijkheid om vanuit Nederland naar Alicante te vliegen is natuurlijk een beroep doen op de mogelijkheden van  de luchthaven van Amsterdam / Schiphol. Het aanbod met vluchten naar Alicante vanaf deze luchthaven is aanzienlijk groter in vergelijking met Eindhoven. Je kan vanaf Schiphol dan ook met de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Alicante vliegen:

 • KLM;
 • easyJet;
 • Transavia;

Is het voor jou geen probleem om tijdens je vlucht van Schiphol naar Alicante rekening te moeten houden met één of meerdere tussenlandingen? In dat geval kan je er ook voor kiezen om te vliegen met:

 • Iberia;
 • Tap Air Portugal;
 • Vueling;
 • Air Europa;

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, zowel vanuit België als vanuit Nederland worden er meer dan voldoende mogelijkheden aangeboden om te kunnen vliegen richting het zonnige Alicante!

Goedkope vliegtickets naar Alicante op de kop tikken? Vergelijk dan op deze websites:

Hoe goedkope vluchten naar Alicante boeken?

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze op zo’n voordelig mogelijke manier kunnen vliegen naar Alicante. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om even rekening te houden met de onderstaande tips!

 • Kies voor een vlucht met een lagekostenmaatschappij;
 • Boek je vliegticket of erg vroeg of net vlak voor vertrek;
 • Vermijd extra gewicht en daardoor extra hoge kosten;
 • Vermijd de toeslag die wordt aangerekend voor creditcard betalingen;
 • Probeer te reizen met alleen maar handbagage;
 • Tracht vakantieperiodes evenals weekends te vermijden;

Veel mensen houden er geen rekening mee, maar de prijzen voor vliegtuigtickets naar Alicante liggen uiteraard altijd hoger in het weekend en tijdens vakantieperiodes. Het wordt omwille van deze reden dan ook aangeraden om je goedkope vliegtickets naar Alicante vooral op weekdagen te boeken. We begrijpen dat dit praktisch gezien minder interessant is, maar het kan wel voor een zeer aanzienlijke besparing zorgen.

Weeg bovendien ook altijd af op welke manier je naar de luchthaven gaat. Is het bijvoorbeeld voordeligst om met de auto naar de luchthaven te reizen of opteer je voor de trein? Je auto achterlaten op één van de parkings van de luchthaven kan namelijk behoorlijk duur uitvallen, zeker bij een lange(re) vakantie. Sta hier dan ook zeker en vast even bij stil! Het boeken van een goedkoop vliegticket alleen is namelijk niet alles!

Tip! Vergelijk de vluchten naar Alicante bij Cheaptickets!

Er zijn op het internet tal van verschillende websites terug te vinden die het mogelijk maken om vluchten naar Alicante te vergelijken. Eén van de bekendste websites op dit vlak is uiteraard Cheaptickets. Door gebruik te maken van deze website kan je meteen ontdekken vanaf welke luchthaven en met welke luchtvaartmaatschappij je tegen de beste prijs naar Alicante kan vliegen. Vooraleer je vlucht naar Alicante te boeken wordt het dan ook altijd aangeraden om even gebruik te maken van deze website!

Goedkope vliegtickets naar Alicante op de kop tikken? Vergelijk dan op deze websites:

Wat is de vluchtduur naar Alicante?

Dat Alicante door de jaren heen is uitgegroeid tot zo’n populaire (vakantie)bestemming bij menig aantal Belgen en Nederlanders is onder meer te danken aan haar uitstekende bereikbaarheid. Het is vanaf nagenoeg elke luchthaven wel mogelijk om een vlucht te boeken naar Alicante. Op het ogenblik dat je een rechtstreekse vlucht boekt kan je rekenen op een gemiddelde vluchtduur van zo’n 2 uur en 30 minuten. Heb je gekozen voor een onrechtstreekse vlucht? In dat geval is de vluchtduur uiteraard afhankelijk van onder meer het aantal tussenlandingen welke worden gemaakt.

Een complete vliegvakantie naar Alicante boeken

Het spreekt voor zich dat je er niet alleen maar voor kan kiezen om losse vliegtickets naar Alicante te boeken vanuit België en Nederland. Een andere mogelijkheid is namelijk om een complete vliegvakantie te boeken. Veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan een volledig georganiseerde vliegvakantie naar Alicante omdat ze zich op die manier nergens geen zorgen meer om hoeven te maken. Een dergelijke vliegreis naar Alicante kan worden geboekt vanuit België bij één van de volgende reisorganisaties:

Wil je liever toch vanaf één van de luchthavens in Nederland vertrekken naar Alicante? Of heb je gewoon een leuke vakantie naar Alicante gezien bij een Nederlandse reisorganisatie? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Enkele reisorganisaties die vanuit Nederland vliegreizen aanbieden naar Alicante zijn dan ook de volgende:

Ben jij dus met andere woorden iemand die graag onbezorgd op vakantie kan vertrekken? Wil je bovendien graag het regelen van je (vlieg)reis volledig kunnen uitbesteden aan een professionele reisorganisatie? In dat geval is het boeken van een complete vliegvakantie naar Alicante bij één van de bovenstaande reisorganisaties altijd een interessante keuze!

Goedkope vliegtickets naar Alicante op de kop tikken? Vergelijk dan op deze websites: