Uitgaan

Uitgaan in Alicante, het hoort er bij een vakantie in deze regio altijd bij. Het nachtleven van Alicante is dan ook bekend en berucht zowel binnen als buiten Spanje. Het uitgaansleven van Alicante manifesteert zich in het bijzonder in de buurt die bekend staat als “el Barrio”. Deze buurt is terug te vinden in de omgeving van de kathedraal evenals de Rambla de Méndez Núñez. In deze buurt zijn niet alleen tal van pubs en terrassen, maar ook uitnodigende discotheken terug te vinden. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben jij iemand die er van houdt om uit te gaan tijdens je vakantie? Dan is Alicante zonder twijfel een absolute aanrader!

Een belangrijke troef voor Alicante

Het nachtleven van Alicante is door de jaren heen steeds gerenommeerder geworden. Ze beschikt in het Spaans zelfs over een speciale benaming. Er wordt dan ook door locals vaak naar het nachtleven van Alicante verwezen als zijnde “La marcha alicantina”. Er kan met recht en rede worden gesteld dat het uitgaansleven van Alicante door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de belangrijkste attracties van de stad. Ze staat er dan ook om bekend een niet onaanzienlijke bijdrage te leveren aan de plaatselijke economie.

Uitgaan in de leukste bars van Alicante

Voor de stad Alicante geldt dat de meest sfeervolle uitgaansstraatjes zich in het oude centrum bevinden. In deze uitgaansstraatjes heerst altijd een vrij drukke sfeer, ook tijdens doordeweekse avonden. De zogenaamde ‘Calle Labradores’ zal ongetwijfeld een belletje doen rinkelen bij fervente feestvierders. De kroegen die hier zijn terug te vinden maken het mogelijk om tot in de late (of eerder vroege?) uurtjes te borrelen. De absolute place to be van deze straat is echter de ‘Austin’. Hier kan je genieten van de lekkerste cuba libres en mojitos.

Uitgaan in één van de discotheken van Alicante

Alicante staat er niet alleen om bekend over fantastische kroegen te beschikken, daarnaast spreekt het voor zich dat je hier ook heel wat fijne discotheken terug kan vinden. Enkele van de bekendste discotheken zijn:

  • Mother Club Alicante;
  • Club Concerto;
  • Club Mon Rouge Alicante;

De verschillende discotheken van Alicante staan er om bekend een absolute must te zijn voor vakantiegangers die er van houden om tot laat de bloemetjes buiten te zetten. Ben jij dus met andere woorden ook iemand die er wel van houdt om even stevig te feesten? Dan zal je kunnen vaststellen dat de discotheken van Alicante voor jou een absolute must zijn!

Het bruisende nachtleven van El Puerto

Het is onmogelijk om het te hebben over het uitgaansleven in Alicante zonder de plaats El Puerto te benoemen. Deze plaats staat namelijk bekend omwille van haar ontzettend bruisende nachtleven. Ze trekt dan ook ongelofelijk veel toeristen en locals die op zoek zijn naar een fijne plaats om te feesten in Alicante. In het bijzonder de bars die zijn terug te vinden op de stranden van Postiguet evenals San Jan staan er om bekend enkele van de beste feesten van Zuid-Spanje te organiseren. Hoe dan ook, wil jij graag tijdens jouw vakantie even lekker uitgaan? Dan is Alicante absoluut de place to be!