Strand

De provincie Alicante in Spanje staat er om bekend jaarlijks goed te zijn voor zomaar even ruim 300 dagen met zon. Niet alleen dit gegeven, maar ook de prachtige goudkleurige stranden evenals de verborgen zandbaaitjes zorgen er voor dat Alicante een absolute topbestemming is voor een zonvakantie. Overigens zijn niet alleen de stranden van Alicante een pareltje van formaat, ook het turquoise kleurige zeewater zorgt er voor dat menig aantal toeristen zich aangetrokken voelen tot deze regio. Wil jij ook graag meer te weten komen over de mooiste stranden van Alicante? Lees dan snel verder, want je ontdekt ze hier op deze pagina!

Een 244 kilometer lange kustlijn

Alicante beschikt in haar totaliteit over een ruim 244 kilometer lange kustlijn. Dit zorgt er voor dat er voor iedereen wel een geschikte locatie aan het water is terug te vinden. Denk hierbij niet alleen maar aan duikers en surfers, maar ook aan mensen die houden van zeilen en natuurlijk ook de gewone zonliefhebbers. De prachtige omgeving die zich hier ontvouwt zorgt er overigens ook voor dat Alicante zeer geliefd is bij kunstenaars van over de hele wereld. Ben jij vooral benieuwd naar de verschillende stranden die je hier in Alicante kan aantreffen? Dan houden we je niet langer in spanning!

strand alicante

De mooiste stranden van Alicante

Wanneer jij iemand bent die er van houdt om aan het strand te liggen zal je kunnen vaststellen dat Alicante heel wat moois voor jou in petto heeft. Dit geldt overigens niet alleen voor de omgeving van de stad Alicante, maar eigenlijk voor de hele provincie. Vergeet immers niet dat ook toeristische toppers zoals met name Benidorm en Arenal, Calpe tot deze streek behoren. Zonder twijfel het mooiste stand dat Alicante te bieden heeft is echter ‘La Granadella’!

Het strand ‘La Granadella’

La Granadella is een strand welke is terug te vinden in het noorden van de Costa Blanca. Het strand is gelegen in het paradijselijk aandoende plaatsje Jávea. Wanneer je in de buurt bent mag je eigenlijk een bezoek aan dit strand absoluut niet over het hoofd zien, in tegendeel. Het is dan ook in het verleden niet voor niets reeds twee keer uitgeroepen tot beste strand van Spanje. Dit hoeft ook zeker niet te verbazen. Het stand biedt je dan ook tal van verschillende voordelen zoals:

La Granadella Alicante
La Granadella in Alicante
  • Het is gelegen in een prachtig, pittoresk hoefzijzervormig baaitje;
  • Het strand wordt omgeven door grillige rotsen en pijnbomen;
  • Je kan in de omgeving van het strand prachtig snorkelen en duiken;

Bovenstaande betekent evenwel niet dat er geen nadelen zijn verbonden aan het La Granadella strand. Met een grootte van slechts 220 meter is het immers een vrij klein strand. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen zorgt de populariteit van het strand er voor dat het vaak drummen is voor een plekje.

Liever vertoeven op een ander strand in Alicante?

Hoe uitnodigend en mooi het La Granadella strand in Alicante ook mag zijn, het is best mogelijk dat je op een zeker ogenblik ook even andere stranden wil gaan ontdekken. Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Andere leuke stranden die je in Alicante terug kan vinden zijn dan ook:

  • San Juan de Alicante;
  • El Portet;
  • Santa Pola;
  • Guardamar del Segura;

De omgeving van Alicante telt in de praktijk eigenlijk zoveel verschillende stranden dat er altijd wel weer een nieuw toppertje te ontdekken valt. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben je nog op zoek naar een fantastische locatie voor een deugddoende zon-zee-strandvakantie? Dan is Alicante absoluut het overwegen meer dan waard!