Klimaat van Alicante

Eén van de belangrijkste redenen waarom reizigers er ieder jaar opnieuw voor kiezen om hun vakantie door te brengen in Alicante of aan de Costa Blanca gaat schuil in het heerlijke klimaat van de stad en haar omgeving. Alicante beschikt dan ook over een subliem mediterraan klimaat die wordt gekenmerkt door zachte winters in combinatie met warme en bovendien droge zomers. Het klimaat van de stad en haar omgeving wordt veroorzaakt door de unieke ligging omringd door heuvels waardoor een soort van microklimaat is ontstaan. Niet alleen kan je hier rekenen op een uitstekend aantal dagen zon per jaar, daarnaast is het ook nog eens zo dat Alicante bekend staat omwille van de zeer geringe neerslaghoeveelheden die hier vallen.

Gemiddeld 325 dagen zon per jaar

Dat Alicante een zeer zonnige vakantiebestemming is blijkt onder andere uit de statistieken van deze regio. De zon schijnt hier namelijk zomaar even 325 dagen per jaar! Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven dien je in Alicante en omgeving bovendien ook nauwelijks rekening te houden met neerslag. De natste maanden zijn september, oktober en april en zelfs dan valt het met de neerslaghoeveelheden nog reuze mee. Tijdens de andere maanden kan er nu en dan eens een buitje vallen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wanneer je op een beperkt aantal vlieguren van België op zoek bent naar een echt zonnige vakantie-oord, dan is Alicante dus ongetwijfeld een echte aanrader!

Alicante tijdens de winter

Veel mensen zeggen dat Alicante eveneens geschikt is als winterzonbestemming. Het klopt inderdaad dat de temperaturen in Alicante en aan de Costa Blanca in het algemeen zeer aangenaam zijn en dat het hele jaar door. Tijdens de winter liggen de maximumtemperaturen namelijk nog rond de 16 à 18 graden terwijl het er ook ‘s nachts nooit vriest. Vanaf maart begint de temperatuur bovendien alweer te klimmen om uiteindelijk in april en zeker in mei terug meer dan 20 graden te bereiken. Ook in het jaar blijven de temperaturen zeer aangenaam met waarden die in september rond de 28 graden liggen, in oktober rond de 24 graden en zelfs in november nog steeds een mooie 20 graden behalen.

Alicante tijdens de zomer

De meeste bezoekers van deze website willen uiteraard liever weten hoe het er tijdens de zomer in deze leuke Zuid-Spaanse stad aan toegaat. De zuidelijke ligging van Alicante zorgt er voor dat het er tijdens de zomer heerlijk warm is. In de maand juni liggen de maximumtemperaturen reeds rond de 27 graden. In juli bedragen de temperaturen ruimschoots 30 graden en ook in augustus (welke meteen de warmste maand is) is dat nog steeds het geval. Ondanks het feit dat het in Alicante dus behoorlijk warm kan worden blijft deze warmte altijd draaglijk waardoor het werkelijk een prima vakantiebestemming is voor iedereen die op een comfortabele manier een mooi, bruin kleurtje wil krijgen!