Auto huren in Alicante

Op vlak van autoverhuur biedt Alicante je als reiziger heel wat mogelijkheden. Alle grote en bekende autoverhuurbedrijven zijn hier dan ook terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Europcar en Avis, maar ook aan Alamo, Hertz, Goldcar, Sixt en Record Go. Al deze verschillende autoverhuurbedrijven bieden je als reiziger een groot aanbod aan mogelijkheden aan om een gepaste auto te huren die perfect aan al je verwachtingen zal weten te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een gewone, kleine en gezellige auto of een robuuste 4×4, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Vergelijk alle verhuurders via Sunny Cars, de all-in autohuurformule!

Autoverhuur in Alicante bij Alamo

Alamo is ongetwijfeld één van de bekendste, zo niet het bekendste autoverhuurbedrijf dat in de wereld is terug te vinden. De meeste reizigers kiezen er dan ook voor om hun auto in Alicante bij dit bedrijf te huren. Je beschikt op dat vlak over twee mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om je auto ter plaatse te huren, maar je kan ze ook op voorhand boeken via de website van het verhuurbedrijf. Zo ben je er zeker van dat de door jouw gewenste auto klaar staat bij aankomst waardoor je geen tijd meer dient te verliezen.

Alamo beschikt in Alicante over verschillende vestigingen. De eerste waar je mee in aanraking zal komen is uiteraard terug te vinden op de luchthaven. Op Alicante Airport is Alamo net als de andere autoverhuurbedrijven gevestigd rechts van de aankomsthal. Hier kan je alle details regelen en je voertuig meteen ophalen. Verspreid over Alicante zijn echter nog tal van andere vestigingen van het autoverhuurbedrijf terug te vinden.

autoverhuur alicante

Een auto huren op Alicante Airport

Alicante Airport is gelegen op een afstand van 9 kilometer ten zuidwesten van de stad Alicante. Eigenlijk wordt deze luchthaven algemeen bestempeld als de toegangspoort tot de Costa Blanca. De luchthaven verwerkt dan ook niet voor niets ruim 8,5 miljoen passagiers per jaar. Uiteraard wil niet iedereen een auto huren op Alicante Airport. Er zijn ook heel wat reizigers die er de voorkeur aan geven om gewoon een bus te nemen. Dat is mogelijk, alleen zijn de mogelijkheden op dit vlak wel ongelofelijk beperkt. Er is namelijk slechts één buslijn. Deze heeft een halte voor de aankomsthal. Van hieruit vertrekt er enkele 40 minuten een bus. Er zijn op de luchthaven doorgaans wel verschillende huurbussen beschikbaar die gehuurd kunnen worden.

De autoverhuurbedrijven op Alicante Airport

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is een auto huren op Alicante Airport mogelijk bij Alamo. Het spreekt echter voor zich dat dit niet het enige autoverhuurbedrijf is welke haar diensten aanbiedt op de luchthaven. Andere partijen waar je dan ook een beroep op kan doen zijn:

 • Auriga;
 • Avis;
 • Centauro;
 • Europcar;
 • Goldcar Central;

Wil je er graag zeker van zijn dat je op zo’n voordelig mogelijke manier een auto kan huren in Alicante? Dan loont het absoluut de moeite om jouw reservatie online op voorhand te doen. Zo kan je ook meteen de verschillende tarieven vergelijken die voor de diverse huurauto’s bij meerdere autoverhuurbedrijven in rekening wordt gebracht.

Vergelijk alle verhuurders via Sunny Cars, de all-in autohuurformule!

Hoe van Alicante Airport naar Alicante centrum rijden?

Op het ogenblik dat u heeft gekozen voor een auto huren in Alicante zult u deze waarschijnlijk moeten gaan ophalen op Alicante Airport. Dat is natuurlijk nog maar één ding. Hoe komt u namelijk van de luchthaven in het centrum van Alicante? Dat is eigenlijk erg eenvoudig. Het enige wat je hiervoor moet doen is de AP7- of A7-autosnelweg nemen. Deze snelwegen staan er om bekend niet alleen de provincie, maar ook de kustlijn evenals het binnenland te doorkruisen. Door het nemen van één van deze twee autosnelwegen beschik je dan ook over de mogelijkheid om meteen de omgeving van Alicante (Airport) te ontdekken.

Een taxi als alternatief voor een huurauto?

Wanneer je bent aangekomen op Alicante Airport en je geen auto wil huren kan je er eventueel ook voor kiezen om een taxi te nemen. Alicante Airport beschikt over twee taxistandplaatsen. Deze bevinden zich buiten de aankomst- en vertrekhallen (Floor 0 + Floor 2). Wanneer je vanaf Alicante Airport een taxi boekt naar het centrum van Alicante kan je hiervoor rekening houden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 20 euro. De vliegveld toeslag van 4,25 euro is hierbij inbegrepen. Wil je vanaf de luchthaven van Alicante een taxi boeken naar het eveneens nabijgelegen Benidorm? In dat geval zou je hiervoor rekening kunnen houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 75 euro. Wil je graag op voorhand een voordelige taxi boeken vanaf de luchthaven van Alicante? In dat geval kan je daarvoor onder meer terecht bij TaxiTender.

Welke steden zijn vlot te bereiken vanaf Alicante Airport?

Het spreekt voor zich dat je er niet alleen maar voor kan kiezen om van Alicante Airport naar Alicante centrum te rijden. Er zijn in de omgeving van de luchthaven dan ook nog heel wat andere, eveneens zeer interessante locaties terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om Benidorm, maar ook om Calpe, Elche evenals Arenales del Sol.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Alicante Airport

Heel wat mensen die er voor hebben gekozen om een vakantie te boeken naar Alicante verblijven slechts voor een korte periode in deze omgeving. Geldt dat ook voor jou? Dan is het niet meer dan normaal dat je binnen deze korte tijd zoveel mogelijk gezien zal willen hebben. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om reeds op je weg van de luchthaven naar je verblijfadres in Alicante halt te houden bij enkele bezienswaardigheden. Dat is geen probleem. Enkele bezienswaardigheden die je op deze manier kan bezoeken zijn onder meer:

 • Het kasteel van Santa Barbara;
 • De Cara del Moro;
 • De El Tossal;
 • Het kasteel van San Fernando;

Wanneer je er voor hebt gekozen om een huurauto te reserveren op de luchthaven van Alicante is het mogelijk om in slechts enkele minuten tijd naar deze plaatsen te rijden. Het mag dan ook duidelijk zijn, ondanks het feit dat de afstand van de luchthaven van Alicante naar het centrum van de stad niet zo aanzienlijk is (in tegendeel) kan het toch nog altijd interessant zijn om te kiezen voor een huurauto.

Het kasteel van Santa Barbara

Goedkoop een auto huren in Alicante

Zoals reeds aangegeven biedt Alicante je verschillende mogelijkheden om een auto te huren tijdens je vakantie. Goedkoop een auto huren is mogelijk door niet alleen het aanbod, maar vooral ook de prijzen die door de verschillende aanbieders worden in rekening gebracht te vergelijken. Dit is zeer eenvoudig en zorgt er voor dat je altijd bent verzekerd van niet alleen een kwalitatieve auto, maar ook nog eens van de best mogelijke prijs. Wil jij ook met zekerheid ene goedkope, maar zeer degelijke auto kunnen huren in Alicante? Hou dan altijd rekening met deze tips:

 • Probeer je auto zo snel mogelijk te boeken via bijvoorbeeld Sunny Cars;
 • Kies voor een kwalitatieve, maar niet al te luxueuze auto;
 • Boek geen auto die groter is dan je echt nodig hebt;
 • Vergelijk de prijzen van huurauto’s bij verschillende bedrijven door te vergelijken via de website van Sunny Cars;
 • Boek je huurauto uitsluitend voor de dagen waarop je ze nodig hebt;

Hou je rekening met de bovenstaande bespaartips? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je ongetwijfeld heel wat zal kunnen besparen op jouw huurauto voor je vakantie in Alicante.

Vergelijk alle verhuurders via Sunny Cars, de all-in autohuurformule!

Interessante autoroutes in Alicante

Heb jij er ook voor gekozen om een auto te huren tijdens jouw vakantie in Alicante? In dat geval ben je helemaal klaar om deze prachtige omgeving te gaan ontdekken. Start je in het noorden van de provincie Alicante? In dat geval kan je er voor kiezen om de route te nemen die langs de kustlijn van San Juan loopt. Deze route wordt vervolgd via het kleinere, maar eigenlijk nog charmantere Campello, Villajoyosa evenals Finestrat. Uiteindelijk zal je aankomen bij één van de meest toeristische steden van niet alleen Spanje, maar ook van Europa… Benidorm!

Op amper 10 minuten rijden van Benidorm is ook Terra Mitica terug te vinden. Dit is een leuk pretpark waar je kan genieten met de hele familie. Dat is echter nog niet alles. Vervolg je de route verder langs de kustlijn? In dat geval zal je niet alleen prachtige stranden ontdekken, maar ook erg leuke stadjes. Het gaat hierbij om stadjes zoals Altea, Guadalest, Moraira, Dénia evenals Javea. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wanneer jij van plan bent om de prachtige omgeving van Alicante te gaan ontdekken is de beschikking hebben over een huurauto eigenlijk een absolute must. Heb je deze niet voor handen? Dan zal je beslist heel wat prachtige plaatsen evenals interessante bezienswaardigheden over het hoofd zien.

Extra tips voor goedkope autoverhuur in Alicante

Verspreid over deze pagina hebben we je reeds voorzien van enkele interessante tips met betrekking tot goedkope autoverhuur in Alicante. Er is echter meer. Buiten de reeds aangegeven tips doe je er namelijk ook altijd goed aan om rekening te houden met de onderstaande, extra tips:

 • Hou rekening met de ophaal- evenals inlevertijden;
 • Bekijk ook andere afhaallocaties dan de luchthaven;
 • Reserveer je huurauto op tijd, zeker voor het hoogseizoen;
 • Een tweede bestuurder boek je bij voorkeur altijd op voorhand;
 • Hou rekening met zogenaamde one-way kosten;
 • Stem je huurauto altijd af op de route die je gaat afleggen;
 • Neem zelf een GPS mee zodat je deze niet hoeft te huren;

In het bijzonder de laatste tip uit dit rijtje is er eentje waar veel mensen geen rekening mee houden. Nochtans kan je hiermee mooi besparen op jouw huurauto in Alicante. Heb je onverhoopt zelf geen GPS meegenomen op je reis? In dat geval kan je er natuurlijk nog altijd voor kiezen om gebruik te maken van een applicatie op je smartphone! Door rekening te houden met deze tips voor voordelige(re) autoverhuur in Alicante kan je in ieder geval met zekerheid heel wat extra budget overhouden voor tijdens je vakantie.

Vergelijk alle verhuurders via Sunny Cars, de all-in autohuurformule!