Alicante Airport

De luchthaven van Alicante is de belangrijkste van de Costa Blanca. Ze wordt vanuit heel Europa aangevlogen door reizigers die niet alleen hun vakantie in Alicante zelf, maar ook bijvoorbeeld in Calpe of Benidorm wensen door te brengen. Om de toevloed aan toeristen te kunnen afwerken heeft de luchthaven er in 2011 voor gekozen om haar verouderde terminals 1 en 2 te vervangen door de zeer moderne Terminal N. De luchthaven beschikt sowieso over alle faciliteiten die u zou mogen verwachten en bovendien kenmerkt ze zich door een bijzonder eigentijdse look.

Ligging Alicante Airport

Eigenlijk is de naam Alicante Airport niet correct. De luchthaven behoort namelijk niet bij Alicante, maar wel bij Elche. Waarom wordt er dan toch gesproken over Alicante Airport? Zeer eenvoudig, omdat de afstand naar het centrum van Elche met 19 kilometer een stukje langer is dan de afstand die moet worden afgelegd naar Alicante zelf. Deze stad ligt immers op slechts 11 kilometer van de internationale luchthaven. Naar welke van beide steden je ook moet na aankomst, in principe zijn ze allebei vrij vlot, namelijk binnen de 20 minuten te bereiken.

Vliegen naar Alicante Airport

Vliegtickets boeken naar Alicante kan je vanuit België doen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo is het mogelijk om een beroep te doen op de betrouwbare maatschappij Jetairfly, maar kunt u ook opteren voor een vlucht met Brussels Airlines. Zou u het liefst gebruik willen maken van een lagekostenmaatschappij? In dat geval behoort het boeken van een vlucht naar Alicante Airport met Ryanair nog tot de mogelijkheden.

Goedkope vliegtickets naar Alicante op de kop tikken? Vergelijk dan op deze websites:

Vliegtijd naar Alicante Airport

Hoe lang is het vliegen naar Alicante vraag je je af? De vliegtijd naar Alicante in Spanje is ongeveer 2 uur en 15 minuten. Je landt dan dus op luchthaven Alicante International Airport.

Vervoer vanaf de luchthaven

Eenmaal je bent aangekomen op Alicante Airport spreekt het voor zich dat je graag de mogelijkheden zal willen bekijken om vanaf de luchthaven in het centrum van Alicante te geraken. Enorm veel reizigers kiezen er echter voor hun vakantie naar Benidorm voor om op deze luchthaven te vliegen waardoor we ook de transportmogelijkheden van het vliegveld naar het centrum van dit populaire vakantie-oord graag voor u op een rijtje zetten.

Met de bus van Alicante Airport naar Alicante

De zogenaamde SuBus zorgt er voor dat reizigers op zeer eenvoudige wijze van de luchthaven van Alicante naar de gelijknamige stad kunnen. Tijdens de dag zorgt lijn C-6 iedere 20 minuten voor een vlotte verbinding. De bus brengt reizigers in zo’n 25 minuten van de luchthaven naar de in het centrum van de stad gelegen halte “Plaza Puerta del Mar”. Een ticketje kan in de bus zelf worden gekocht en kost je doorgaans iets minder dan 4 euro. De bus is terug te vinden buiten de vertrekhal op de twee verdieping.

Met de bus van Alicante Airport naar Benidorm

Ga je, je vakantie niet doorbrengen in Alicante, maar wel in Benidorm? In dat geval kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die busmaatschappij Alsa je te bieden heeft. Deze bus brengt je immers in zo’n kleine 50 minuten van vliegveld Alicante Airport naar Benidorm. Het is zowel mogelijk om tickets voor deze bus te kopen via de website van de maatschappij evenals aan boord bij de chauffeur. Zowel voor volwassenen als voor kinderen wordt voor een enkele reis een prijs aangerekend van 9,45 euro. Wil je een retourticket? Dan betaal je 17,95 euro.

Taxi Alicante Airport

Een andere mogelijkheid is uiteraard het huren van een taxi. De taxi’s zijn op vliegveld Alicante Airport terug te vinden buiten de aankomsthal (op floor 0) evenals buiten de vertrekhal (floor 2). Indien je met de taxi naar Alicante wenst te rijden kan je rekening houden met een gemiddelde prijs van tussen de 20 en 25 euro. Een taxi naar Benidorm kost je dan weer snel ongeveer 70 euro.

Auto huren op Alicante Airport

Op de luchthaven van Alicante zijn verschillende autoverhuurbedrijven terug te vinden. Denk hierbij aan bekende namen als Avis, Europcar en uiteraard mag ook Hertz niet ontbreken. De balies van de autoverhuurbedrijven zijn terug te vinden aan de rechterkant van de aankomsthal. De reden waarom het aanbod aan huurauto’s op het vliegveld zo indrukwekkend groot is gaat schuil in de functie van de luchthaven. Veel reizigers vliegen namelijk op Alicante om vervolgens hun reis verder te zetten met de auto. Indien ook jij van plan bent om tijdens je vakantie in het zuiden van Spanje gebruik te maken van een huurauto, dan zijn er dus mogelijkheden te over terug te vinden op Alicante Airport!

Vergelijk alle verhuurders via Sunny Cars, de all-in autohuurformule!